Call of Duty: Modern Warfare III (2023)

Call of Duty Modern Warfare III (2023)


Call of Duty: Modern Warfare 3 е FPS видеоигра от 2023 г., разработена от Sledgehammer Games и публикувана от Activision. Играта е продължение на Modern Warfare II от 2022 г., третата от поредицата Modern Warfare и 20-та от игрите Call of Duty. Играта излиза на 10 ноември 2023 г. за Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 и PlayStation 5.

Modern Warfare III запазва реалистичната, модерна обстановка на своите предшественици и продължава сюжетната линия на подсерията. Историята проследява многонационалното звено за специални операции Task Force 141, което проследява Владимир Макаров (Юлиан Костов), руски ултранационалист и терорист, планиращ да предизвика трета световна война.

Мултиплейърът на играта включва шестнадесет преработени карти от Modern Warfare 2 от 2009 г., с най-малко дванадесет нови карти, планирани за включване след стартирането. Включен е и режим „Zombies“, съвместно създаден от разработчика на подсерията Black Ops, Treyarch.

Геймплей

Modern Warfare III включва подобен геймплей на Modern Warfare II и други игри от серията Call of Duty. Кампанията за един играч на играта включва смесица от линейни мисии и мисии от отворен свят, известни като „Отворени бойни мисии“. В тези мисии играчите имат по-голяма свобода да избират как искат да подходят към определените цели, като избират между открита битка до стелт и тактики за засада. Играчите имат достъп до екранна карта на района, включително тактическа карта, която очертава целите и обичайното оборудване, скривалища с оръжия, екипировка и специализирано оборудване. Враговете реагират съответно по време на такива мисии, търсейки играчи, изгубени от поглед, и викат подкрепления, когато броят им намалява в битка.

В мултиплейър всичките шестнадесет карти от Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) са достъпни за игра, с добавена възможност за гласуване за карти, докато сте в лоби за съвпадение (което липсваше в някои скорошни заглавия) и повишено здраве на играча за по-дълго време за убиване (TTK). Миникартата „червена точка“, която липсваше в Modern Warfare (2019) и Modern Warfare II, също се връща, което ще позволи на играчите да виждат врагове на радара си, когато стрелят с оръжие без заглушител. В допълнение, играчите също могат да отменят плъзгащи се анимации (т.е. „анулиране на слайд“).

Класически режими на игра като „Kill Confirmed“ и „Hardpoint“ се завръщат заедно с нов режим на игра, озаглавен „Cutthroat“, където три отбора от по трима играчи се изправят един срещу друг. Играчите могат също така да участват в мултиплейър режим Ground War със селекция от специални карти, както и режим War, последно видян в Call of Duty: WWII.

Играта включва модериране, задвижвано от изкуствен интелект, подслушване на взаимодействията в играта и незабавно докладване за всяко прекалено токсично поведение. Най-малко дванадесет нови 6v6 мултиплейър карти бяха потвърдени за пускане след пускането на пазара, докато любимите на феновете Modern Warfare II карти  също ще бъдат добавяни всеки сезон.

Сценарий

През ноември 2023 г., руска частна военна компания Konni Group започва нападение срещу затворническия комплекс Зордая във Верданск, Костовия. Там те намират и освобождават своя командир Владимир Макаров, който е осъден на доживотен затвор в комплекса след залавянето му от агентите на SAS, Джон „Сапуна“ Мактавиш и Джон Прайс, по време на терористична атака на стадион Верданск през април 2019 г. Часове по-късно , Konni атакуват пристанище в Урзикстан, където Фара Карим, Алекс Келър и Освободителните сили на Урзикстан са планирали да получат балистични ракети от американската PMC Shadow Company и техния командир Филип Грейвс, който симулира смъртта си след срещата си с отряда на специалните части Оперативна група 141 в Лас Алмас, Мексико.

Научавайки за бягството на Макаров от началника на станцията на ЦРУ, Кейт Ласуел, Прайс отвежда 141 до изоставена атомна електроцентрала, за да попречи на Konni да осигурят ядрения материал, оставен след смъртта на генерал Роман Барков.  Те обаче установяват, че централата всъщност пренася остатъци от химически материали, които Барков е скрил и които Макаров планира да преработи в смъртоносно химическо оръжие. Konni бягат с материала, като детонират една част, за да осуетят усилията на 141 и почти убиват Прайс в получения химически газ, който се образува.

За да определи плановете на Макаров, Ласуел прониква във военната база Арклов във Верданск и се среща с нейния контакт, полковник Юрий Волков. Юрий доставя флашка, съдържаща информация за химическите оръжия, които Барков е правил, но споделя, че Кремъл отрича всякакво участие в проекта. Ласуел си тръгва с информацията, моменти преди атака срещу базата с откраднатите ракети. Междувременно Макаров нарежда да бъде унищожен кастовски пътнически самолет, използвайки жилетка-бомба, закрепена принудително върху бивш боец на ULF, който пътува на борда. За да предотвратят ескалация на напрежението между Изтока и Запада, Фара и Алекс бързо премахват всякакви доказателства за участието на ULF на мястото на катастрофата на самолета в Урзикстан, преди да пристигнат местните власти, въпреки усилията на Konni да предотвратят това…

Минимални системни изисквания (PC):

  • CPU: Intel Core i5-6600 / AMD Ryzen 5 1400
  • RAM: 8 GB
  • GPU: NVIDIA GTX 960 / NVIDIA GTX 1650 / AMD Radeon RX 470
  • DEDICATED VIDEO RAM: 2048 MB
  • PIXEL SHADER: 5.0
  • VERTEX SHADER: 5.0
  • FREE DISK SPACE: 149 GB
  • Windows 10 64 Bit / Windows 11 64 BitОще в Zamunda
случайно избрани