Call of Duty: Modern Warfare (2019)

call of duty modern warfare 2019


Call of Duty: Modern Warfare е FPS видео игра, разработена от Infinity Ward и издавана от Activision. Играта е 16 продължение от поредицата Call of Duty и излиза на пазара на 25 октомври 2019 г. за Microsoft Windows, PlayStation 4 и Xbox One.

Геймплей

Кампанията за един играч на Modern Warfare е фокусирана на реалността и тактически-базираните морални избори, според които играчът е оценяван и събира резултат в края на всяко ниво. Играчите трябва бързо да преценят дали даден субект в играта е заплаха или не, като например цивилна жена, която изглежда посяга да вземе оръжие, но всъщност просто изважда бебето си от количка. Този резултат е базиран на това, колко цивилни е убил или ранил играчът, като оценките са от A до F. Тези с най-добрите резултати са награждавани. Диалозите между персонажите се променят според изборите, които играчът прави по време на игра. Тактическите решения също са от значение, като например дали играчът използва снайпер в големите пространства, за да достигне до целите си в различен ред или пък дали ще избере да включи светлина вместо да използва очилата за нощно виждане по време на проникване и „изчистване“.

Мултиплеърът на играта е редактиран за повече тактическа игра, включвайки фокусиране върху изследване на картата, разбиване на врати и „реалистичен“ режим. Мини-картата е премахната и заменена с маркер във вид на компас, който засича и показва приятелите и опонентите. Онлайн режимът позволява по-голям брой играчи на дадена карта в сравнение с предишни версии, както и разполага с нов режим „Ground War“ с над 100 играча, а друг нов режим „Gunfight“ пуска два отбора от по двама играчи един срещу друг в малки битки от 40 секунди за рунд. Играта включва и разширена система за промяна на оръжията, съдържаща до 60 допълнителни приспособления за повечето оръжия, от които може да се избира (пет от които може да бъдат използвани по всяко време). Въведението в началото на мултиплеър мачовете е променено, като в предишните версии играчите не се движат на картата и таймер отброява до нула, а в тази версия играчите са транспортирани в зоните за бой с различни анимации.

Modern Warfare е първата игра от поредицата след Call of Duty: Ghosts от 2013 г., която няма да има „Zombi“ режим, а вместо това съдържа „Spec Ops“ режим, представен в предишните Call of Duty: Modern Warfare 2 и Call of Duty: Modern Warfare 3. Режимът споделя историята си с двата варианта – кампания за един играч и мултиплеър, като включва „Survival mode“, представен в Modern Warfare 3.

Сценарий

Modern Warfare е фокусиран силно върху тежки, емоционални моменти, с което е сравняван с тематичните елементи от противоречивата мисия „No Russian“ от Call of Duty: Modern Warfare 2.

Персонажи

Играта връща капитан Прайс от предишните Modern Warfare игри, но персонажът е претърпял промени. Един от злодеите е подивелия руски генерал, вдъхновен от образа на полковник Курц от филма „Апокалипсис сега„.

Играчът контролира сержант Кайл Гарик от полицията на Метрополитън, бивш офицер от британската армия, в първата половина на кампанията и после превключва на Алекс, офицер от ЦРУ.

 

Минимални системни изисквания (PC):

  • CPU: Intel Core i3-4340 / AMD FX-6300
  • RAM: 8 GB
  • OS: Windows 7 64-Bit (SP1) / Windows 10 64-Bit
  • GPU: NVIDIA GTX 670 / NVIDIA GTX 1650 / AMD Radeon HD 7950
  • PIXEL SHADER: 5.0
  • VERTEX SHADER: 5.0
  • SOUND CARD: Yes
  • FREE DISK SPACE: 175 GB
  • DEDICATED VIDEO RAM: 2048 MB


Още в Zamunda
случайно избрани