Cyberpunk 2077 (2020)

Cyberpunk 2077


Cyberpunk 2077 е екшън ролева видео игра от 2020 г., разработена от CD Projekt Red и публикувана от CD Projekt, базирана на серията игри на дизайнера на видеоигри Майк Пондсмит. След години на очакване, CD Projekt пусна Cyberpunk 2077 за PlayStation 4, Stadia, Microsoft Windows и Xbox One на 10 декември 2020 г., последвани от версиите за PlayStation 5 и Xbox Series X/S на 15 февруари 2022 г.

Геймплей

Cyberpunk 2077 е екшън ролева игра , която се играе от гледна точка на първо лице като V,  наемник, чийто глас, лице, прическа, тип тяло и модификации, фон и облекло могат да се персонализират. Статистически категории – тяло, интелигентност, рефлекси, технически и готини – влияят върху стила на игра на играча. Трите основни стила на игра са Netrunner (хакване), Techie (машини) и Solo (бой). V трябва да се консултира с „ripperdoc“, за да надстрои и закупи импланти за киберсуер. Рядкостта на дадено оборудване е показана чрез цветна система от нива. V може да се прикрива, да се прицелва, да бяга, да скача, да скача двойно и да се плъзга. Меле ударите могат да бъдат нанесени с оръжия за близък бой. Има три вида оръжия за далечно разстояние, всички от които могат да бъдат персонализирани и модифицирани – Power (стандартно), Tech (което прониква през стени и врагове) и Smart (с самонасочващи се куршуми). Оръжията за далечно разстояние са оборудвани да рикошират куршуми в посоката на целта и да ги забавят във времето за куршум. Четири вида щети могат да бъдат нанесени и да им се устои – физически, термични, електрически и химически. Използването на оръжие увеличава точността и скоростта на презареждане, които се проявяват в анимации на героите. Играта може да бъде завършена, без да убивате никого,  с несмъртоносни опции за оръжия и кибер софтуер.

Отвореният святна метрополиса Night City се състои от шест региона: корпоративният градски център; населеният с имигранти Уотсън; луксозният Уестбрук; предградието Хейууд; гъмжащият от банди Пасифик и индустриалния Санто Доминго. Околностите му, Badlands, също могат да бъдат изследвани. V навигира из тези места пеша и в превозни средства, които са обект на изглед от трето или първо лице. Пешеходците са уязвими от сблъсъци с превозни средства. В зависимост от местоположението, органите на реда могат да бъдат предупредени, в случай че V извърши престъпление. Радиостанциите са достъпни за слушане. Пълният цикъл ден-нощ и динамичното време влияят върху начина, по който се държат неиграещите герои (NPC). V притежава апартамент и гараж. Night City включва герои, които не говорят английски, чиито езици могат да бъдат преведени със специални импланти. „Braindance“ е устройство, което позволява на V да се подложи на преживяванията на други хора. Разклонените диалози позволяват взаимодействие с NPC и действия в куестове. Точките за опитност се получават от основните куестове и подхранват статистиката – допълнителните куестове дават „уличен кредит“, отключващи умения, продавачи, места и допълнителни куестове. Куестовете се получават от герои, известни като Fixers. По време на играта, V е подпомаган от различни спътници. Консумативите, като безалкохолните напитки, се използват за лечение, а предметите могат да бъдат инспектирани в инвентара на V. Мини игрите включват хакване, бокс, автомобилни състезания, бойни изкуства и стрелби. Изборът на играча по време на игра може да доведе до различни краища.

Сценарий

През 2077 г. Америка е на парчета. Мегакорпусите контролират живота във всички негови аспекти от най-горните етажи на своите високи до небето крепости. Долу по улиците се разхождат банди за разпространение на наркотици, измамници с „мръсни“ технологии и хора, занимаващи се с незаконни мозъчни забавления. Светът между тях е мястото, където упадъкът, сексът и поп културата се смесват с насилствени престъпления, крайна бедност и непостижимото обещание на Американската мечта.

В свят, в който нямате бъдеще, важното е да контролирате кой сте. За да оцелеете и защитите своята независимост, модифицирате тялото си с усъвършенстван кибер софтуер и поемате работа, която други никога не биха посмели. Вие избирате да живеете свободни, необвързани от различните системи или контрол – единствените правила, на които се подчинявате, са вашите собствени. Защото ти си киберпънк. В Cyberpunk 2077 играете като V – наемник във възход, който тъкмо е получил първия си сериозен договор. В един свят на киберусъвършенствани улични воини, разбиращи се в технологиите мрежи и корпоративни лайфхакери, днес вие правите първата си стъпка към превръщането си в градска легенда.

Минимални системни изисквания (PC):

  • CPU: Intel Core i5-3570K / AMD FX-8310
  • RAM: 8 GB
  • VIDEO CARD: NVIDIA GeForce GTX 780 / AMD Radeon RX 470
  • DEDICATED VIDEO RAM: 3 GB
  • PIXEL SHADER: 5.0
  • VERTEX SHADER: 5.0
  • OS: Windows 7 or 10 64-bit
  • FREE DISK SPACE: 70 GB

Cyberpunk 2077 (Video Game 2020) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани