Borderlands 3

borderlands 3


Borderlands 3 е FPS RPG видео игра, разработена от Gearbox Software, като е четвърто по ред основно заглавие от поредицата Borderlands. Играта излиза на 13 септември 2019 г. за PlayStation 4, Xbox One и Microsoft Windows.

Играчите, играещи сами или в екип до четирима едновременно, създават персонаж от един от четирите възможни и участват в различни мисии и печелят точки за опитност, пари за закупуване на предмети и оръжия, и различни видове награди. Играчите могат също да спечелят тези предмети, побеждавайки враговете по време на играта. Когато играчът спечели по-високо ниво, той печели и точки за умения, от които може да се възползва в табло с умения.

Играта представя четири нови игрални персонажа: Амара – „сирена“ със светкавични юмруци; Моуз – млад стрелец, който управлява роботизираната Желязна мечка; Зейн – войник с множество приспособления и джаджи; FL4K – робот „Господар на зверовете“, който призовава на помощ в битките различни създания.

За разлика от предишните игри от поредицата Borderlands, където всеки персонаж имаше само едно уникално умение, което можеше да ползва за определено време, всеки персонаж в новата игра може да отключи до три уникални умения, но само едно от тях (или две при Зейн) може да бъде използвано в определен момент, което значително разширява броят на възможните персонажи, които даден играч може да създаде.

Освен новите умения на персонажите и оръжията, персонажите имат нови бойни движения и способности, като пълзящо приплъзване, подобно на механиката в Titanfall и Apex Legends, и захващане за стени по които да се изкатерят до определена височина. Играчите могат да се прикриват зад малки прегради, които биват разрушени след продължителна стрелба.

Играта стартира на планетата Пандора, а играчът получава достъп до космически кораб, Sanctuary III, който е използван като център за разпределение между мисиите и е използван за отправна точка към нови планети, където се намират вероятни трезори (Vaults). На борда на Sancturay III играчите могат да управляват своя инвентар, да възстановяват оръжия, които са оставили на бойното поле, да закупуват нови оръжия и подобрения и да участват в допълнителни мисии.

Управителя на Gearbox, Пол Сейдж, сподели, че играчите ще прекарат около 35 часа, за да преминат през основната мисия, заедно с няколко странични мисии.

Сценарий

Известно време след смъртта на Красавеца Джак (Handsome Jack) на Пандора и падането на Hyperion, противниците от играта Трой и Тайрийн Калипсо разбират за съществуването на други Трезори (Vaults) отвъд планетата Пандора и създават култ, наречен „Деца на Трезора“ (Children of the Vault), за да придобият власт над тях.

Лилит, една от персонажите в първата игра от поредицата, се съюзява с новия персонаж по време на играта, за да помогне да бъдат спрени близнаците Калипсо. Множество от персонажите от предишните игри Borderlands ще се завърнат, включително и някои от „разклонението“ на играта „Tales from the Borderlands„.

Минимални системни изисквания (PC):

  • CPU: Intel Core i3-2140 / AMD FX-6350
  • RAM: 8 GB
  • OS: Windows 7 64-bit | Windows 8 64-bit | Windows 10 64-bit
  • GPU: NVIDIA GeForce GTX 770 / AMD Radeon HD 7970
  • PIXEL SHADER: 5.0
  • VERTEX SHADER: 5.0
  • DEDICATED VIDEO RAM: 2048 MBОще в Zamunda
случайно избрани