The Callisto Protocol (2022)

the callisto protocol


The Callisto Protocol е екшън видео игра, разработена от Striking Distance Studios и създателите на Dead Space, и издавана от Krafton. Играта излиза на 2 декември 2022 г. и е режисирана от Глен Скофийлд, който е участвал в създаването на поредицата Dead Space, като ще може да се играе на Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One и Xbox Series X/S.

Геймплей

Действието в The Callisto Protocol се развива през 2320 г. в колониален затвор с максимална сигурност, наречен Black Iron, който е управляван от United Jupiter Company и се намира на луната на Юпитер, Калисто. Играчът влиза в ролята на затворника Джейкъб Лий (Джош Дюамел) – жертва на съдбата, хвърлен в затвора Black Iron, попаднал по средата на извънземно нашествие, което изглежда е организирано от затворническите надзиратели. Когато останалите затворници започват да се превръщат в чудовищни създания, в затвора настава хаос.

За да оцелее, Джейкъб трябва да се бори за свободата си и да успее да се измъкне от затвора Black Iron, докато открива тъмните и злокобни тайни, заровени под повърхността на Калисто. Използвайки уникален арсенал от огнестрелни и ръкопашни бойни умения, Джейкъб трябва да се адаптира към битката с бързо нарастващия брой създания, докато претърсва територията за нови оръжия, принадлежности и способности, с които да се спаси от растящата заплаха и да избяга от ужасите на мъртвата луна на Юпитер.

Играта предизвиква играещите да избягат от затвора за максимална сигурност Black Iron и да открият неговите страховити тайни, борейки се за живота си срещу ужасяващи извънземни. Смесица от ужас, екшън и завладяваща история, The Callisto Protocol има за цел да вдигне летвата за жанра на ужасите в интерактивните забавления.

 

Минимални системни изисквания (PC):

  • CPU: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600.
  • RAM: 12 GB.
  • OS: Windows 10.
  • VIDEO CARD: GeForce GTX 1060 / Radeon RX 580 – 6GB VRAM.
  • PIXEL SHADER: 5.1.
  • VERTEX SHADER: 5.1.
  • DEDICATED VIDEO RAM: 6 GB.Още в Zamunda
случайно избрани