Starfield (2023)

starfield 2023 игра


Starfield е екшън RPG игра от 2023 г., разработена от Bethesda Game Studios. Играта е анонсирана през 2018 г. и е първата нова интелектуална собственост, разработена от Bethesda от над 25 г. Starfield излиза на 6 септември 2023 г. за Microsoft Windows и Xbox X/S.

Действието в Starfield се развива в пространство, простиращо се извън Слънчевата система на разстояние приблизително 50 светлинни години, наречена „The Settled Systems„. Около 2310 г. двете най-големи фракции в играта, United Colonies и Freestar Collective, участват в конфликт, наречен Colony War (Войната на колониите). Играта се развива 20 години след войната, когато основните фракции се радват на несигурен мир. Играчът поема ролята на персонализиран герой, който е член на Constellation, организация на космически изследователи. Играта може да се играе в перспектива от първо или трето лице.

 

Геймплей

Starfield е екшън ролева видео игра (RPG). Играчите могат да превключват между перспектива на персонажа от първо и трето лице по всяко време на играта. Starfield предлага отворен свят под формата на област в галактиката Млечен път, съдържаща както измислени, така и съществуващи планетарни системи, като играчите могат да кацнат на повече от 1000 планети и неопределен брой луни и космически станции. По-голямата част от пейзажите в играта са процедурно генерирани; впоследствие те са модифицирани и около тях е разработено ръчно изработено съдържание.

Играта генерира терена и извънземната флора и фауна на дадена планета в зависимост от звездата на нейната система и нейната атмосфера, както и интересни места, когато играчът се приближи до такава планета. Най-големият град в играта, New Atlantis, е най-големият измислен град, който Bethesda някога са създавали. Докато играчът изследва света на играта, той ще се натъкне на различни неиграеми герои (NPC), някои от които може да се присъединят към екипа на играча. Такива NPC могат да помагат на играча в битка, да носят предмети или по време на конфронтации да говорят с други NPC от името на играча. Някои може да коментират изборите, които играчът прави.

Играчът може да разположи членовете на екипажа на който и да е от построените от тях аванпостове. Всеки придружаващ герой има свои собствени уникални умения и способности.

Минимални системни изисквания (PC):

  • CPU: AMD Ryzen 5 3600X, Intel i5-10600K
  • RAM: 16 GB
  • OS: Windows 10 version 22H2 (10.0.19045)
  • VIDEO CARD: AMD Radeon RX 6800 XT / NVIDIA GeForce RTX 2080
  • DirectX: Version 12
  • Storage: 125 GB available space (SSD card required)

Starfield (Video Game 2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани