Overwatch

overwatch


Overwatch е отборна мултиплеър шутър (FPS) видео игра, разработена и разпространявана от Blizzard Entertainment. Играта излиза на пазара през май 2016 г. и може да бъде играна на компютър (Microsoft Windows PC), PlayStation 4 и Xbox One.

Overwatch разделя играчите на отбора по шестима, като всеки играч избира един от предложените герои, които представляват персонажи с уникални движения, атрибути и способности. Героите са разделени на четири класа – нападение, защита, бронирани и подкрепящи. Играчите в отбора работят заедно, за да подсигурят и защитят контролни точки от карта и/или да съпроводят товар по картата за определено време. Играчите печелят награди, които всъщност нямат влияние върху тях или играта, като костюми или победоносни пози за следващите битки. Играта беше пусната за свободна игра, а около месец по-късно от Blizzard добавиха и класация за играчите. В допълнение бяха разработени и нови персонажи, карти и игрални режими, като беше заявено, че всички ъпдейти за Overwatch ще останат безплатни, с изключение на козметичните награди (пози, костюми).

Overwatch е четвъртият голям франчайз на Blizzard, който се появи след прекратяването на друг онлайн мултиплеър през 2014 – Titan. Overwatch беше представен за първи път на конгресът на Blizzard Entertainment (BlizzCon 2014) в напълно готово за игра състояние и след като беше пуснат в „open beta“ през май 2016, играта привлече над 9,7 милиона играчи. Стартът на играта беше рекламиран с кратки анимационни видео клипове, с които бяха представени историите и персонажите в нея. Overwatch вече е разпознавана електронен спорт (eSport) и в допълнение към спонсорираните турнири, Blizzard обявиха плановете си да подкрепят професионалната лига за игри, стартираща през 2017 г.

Минимални изисквания:
OS: Windows Vista / 7 / 8.1 / 10 (64-bit)
Processor: Intel Core i3 / AMD Phenom X3 8650
Memory: 4GB RAM
Graphics: Nvidia GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 4850 / Intel HD Graphics 4400
Hard drive: 30GBОще в Zamunda
случайно избрани