FIFA 20

fifa 20


FIFA 20 е видео игра, представляваща футболен симулатор, издавана от Electronic Arts и е 27-та част от поредицата видео игри FIFA. Играта излиза на 29 септември 2019 г. за PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch и Microsoft Windows.

Играта излиза за пръв път с VOLTA Football – нова функция, предлагаща вариация на традиционната игра „11 срещу 11“, фокусирана върху по-малки улични игри. Предполага се, че опцията ще бъде подобна на предишната поредица FIFA Street.

Футболният отбор Juventus няма да фигурира във FIFA 20, след като подписа партньорство с PES 2020, а вместо това ще носи названието „Piemonte Calcio“. Официалната емблема и екипировка също няма да бъдат включени в играта.

През август 2019 г., Electronic Arts обявиха, че последната част от EA SPORTS FIFA ще съдържа отбора Al AIN FC от Абу Даби. Най-добре подготвеният отбор на ОАЕ, района на Залива и Азия ще дебютира в поредицата по желание на феновете от региона.

Геймплей

Промените в геймплея на FIFA 20 са фокусирани основно върху новата опция VOLTA Football. Опцията, чието название означава „връщане“ в превод от португалски, е фокусирана повече върху уличния футбол, отколкото върху традиционните мачове, асоциирани с поредицата FIFA. Тя включва няколко варианта на игра – трима срещу трима, четирима срещу четирима и петима срещу петима, както и с правила от професионалния футзал. Опцията е със същия „engine“, но с повече умения и независима игра, отколкото с тактическа и отборна игра. Играчите имат възможност да променят своя играч по пол, екип, обувки, шапки и татуировки. Следвайки завършекът на поредицата от три части „The Journey“ от FIFA 19, играчите сега имат подобно развитие на историята във VOLTA Football, което да се играе със собствения персонаж на играча.

Промени ще има и в традиционния вариант „11 срещу 11“, насърчавайки повече единоборствата и създаването на пространства около топката. Има нови движения в наказателните и свободните удари, както и обновления във физиката на топката.

По желание на феновете на играта, промени са добавени и в „мениджър“ варианта на игра за един играч. Новите добавки включват напълно интерактивни пресконференции и разговори с играчи, както и подобрена система за поведението на играчите, което може да се отрази на индивидуалните статистики на играчите, нива на постижения и отношения с ръководителите. Добавени са още нова възможност напълно да бъде променен вида на ръководителите и техния пол, нова динамична система за потенциала на играча, скрийншотове от новините на живо, потребителски интерфейс с ориентация към лигите и нова среда за преговори.

Докато версиите за Xbox One, PS 4 и PC ще съдържат всички тези нови опции, версията за Nintendo Switch вместо това е „Legacy Edition“ с обновени екипи, графици и други малки обновления, но без опцията VOLTA Football и другите нови по-големи добавки и подобрения. FIFA 20 няма да излезе за Xbox 360 и PlayStation 3, което прави FIFA 19 последната игра в поредицата за тези платформи.

Нови 15 икони са добавени в „Ultimate Team“ режима, включително Дидие Дрогба, Иън Райт, Роналд Куман, Андреа Пирло, Зинедин Зидан и Карлос Алберто Торес. Нови варианти на игра в Ultimate Team включват „King of the Hill“ и „Mystery Ball„. EA Sports написаха „Mystery Ball дава на атакуващата страна засилено и подобрено подаване, изстрели, дриблиране, бързина т.н., което добавя елемент на непредсказуемост във всеки мач“. Междувременно в „King of the Hill“ играчите „се борят за притежание на топката в произволно генерирана зона на терена, за да се засили напрежението, което прави по-ценен следващия гол“.

Минимални системни изисквания (PC):

  • OS: Windows 7/8.1/10 – 64-Bit
  • CPU: AMD Phenom II X4 965, Intel Core i3-2100 или равностоен
  • Memory: 8GB
  • Graphics Card: AMD Radeon HD 7850 2GB, NVIDIA GTX 660 2GB или равностоен
  • Hard Drive: 50 GB свободно пространство
  • Online Connection Requirements: 512kbps минимум интернет скорост.Още в Zamunda
случайно избрани