Battlefield 1

battlefield 1


Battlefield 1 е шутър видео игра от първо лице (first-person shooter / FPS), разработена от EA DICE и разпространявана от Electronic Arts. Играта е 15-ти сегмент в поредицата Battlefield и първото главна част от поредицата след Battlefield 4. Играта е пусната на 21 октомври 2016 г. и може да бъде играна на Microsoft Windows PC, PlayStation 4 и Xbox One.

Battlefield 1 получи позитивни отзиви от критиката и беше разгледана като подобрение на предишните Battlefield 4 и Battlefield Hardline. Най-много хвалебствия бяха отправени към базирането ѝ на Първата световна война, мултиплеър режима, визуализациите, звуковото оформление и кампанията за един играч (single-player).

Подобно на предишните части от поредицата, Battlefield 1 е FPS игра, наблягаща на екипната работа. Играта се развива в периода на Първата световна война и е вдъхновена от исторически събития. Играчите могат да използват оръжия от този период, като пушка с болтов затвор, автоматични и полуавтоматични пушки, артилерия, огнехвъргачки и газ иприт, за да преборят враговете. Ръчният бой е преработен и включва нови оръжия, като саби, бухалки и лопати. Тези оръжия за ръчен бой са разделени на две групи: тежки и леки. Играчите могат да управляват различни бронирани превозни средства, като леки и тежки танкове, бронирани коли, лодки с торпеда, самолети, влакове, снегоходи, камиони, бойни кораби, цепелини, както и бойни коне. Персонализирането на оръжия и разрушаването на части от заобикалящата среда, които присъстваха в предишни игри, може да бъдат видени по-динамични и в Battlefield 1.

Дизайнерът на света в играта, Даниел Берлин, сподели, че сингъл плеъра има по-голяма и по-отворена околна среда от предишните части от поредицата, като съдържат повече възможности и избор на пътища за завършване на нивата и водене на битките. Играчите могат да контролират няколко персонажа в играта. Ако играчът умре във въведението, тогава той ще поеме контрола върху друг войник и роля, вместо да презарежда от последно запазена точка (checkpoint). Тези роли може да варират от стрелец на танк през огнехвъргач до стрелец с пушка. Когато играчът умре, на екрана се появява име на истински войник и рождената му дата. За разлика от предшествениците си, играта съдържа колекция от военни истории, подобни на антология.

Мултиплеърът (multiplayer) на играта поддържа до 64 играча. Новата система за отряди позволява група играчи да влязат и да напуснат сървърите заедно. Според Даниел Берлин, да се играе без присъединяване към отряд би направило играта значително по-трудна. Картите в мултиплеъра са базирани на местоположения от света, включващи Арабия, Западния фронт и Алпите. Играта беше пусната с девет карти и шест режима.

Минимални изисквания:
OS: Windows 7 / 8.1 / 10 (64-bit)
Processor: Intel Core i5 6600K / AMD FX-6350
Memory: 8GB RAM
Graphics: AMD Radeon HD 7850 / nVidia GeForce GTX 660
Hard drive: 50GBОще в Zamunda
случайно избрани