Wicked (2024)

wicked, 2024, film, филм


Wicked е американски фентъзи романтичен мюзикъл от 2024 г., режисиран от Джон М. Чу по сценарий на Л. Франк Баум, Уини Холцман и Грегъри Магуайър (автор на романа). Премиерата на филма в САЩ е на 27 ноември 2024 г.

Блестящата нова интерпретация на класиката „Магьосникът от Оз“ се фокусира върху неразказаните истории на най-известните (или скандални) герои на Оз, а именно Злата вещица от Запада и нейната невероятна приятелка Глинда – Добрата вещица.

Филмът проследява героинята със зелена кожа Елфаба (Синтия Ериво) от раждането до колежа и през променящите събития в живота, които в крайна сметка я определят като „зла“, представяйки разглезеното богато момиче Глинда (Ариана Гранде), местния принц и сърцеразбивач Фийеро (Джонатан Бейли) и дори самия магьосник от Оз (Джеф Голдблум) – човек с много проблеми, за разлика от този, който може би си спомняте.

Докато Елфаба – страстен политически активист, ако изобщо е имало някога такъв – се бори с несправедливостта и се стреми да поправи грешките от миналото, мрачните тайни и лични трагедии оформят историята на Оз, отдавайки почит на класическата история на „Магьосникът от Оз„, като същевременно променя възприеманнето ѝ от феновете завинаги. История за любовта, приятелството и доверието, „Wicked“ без усилие разкрива, че наистина има две страни на всяка история.

Wicked (2024) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани