Tomb Raider (2018)

tomb raider 2018


Tomb Raider е американски приключенски екшън филм от 2018 г., режисиран от Роар Утог по сценарий на Женива Робъртсън-Дуорет и Алистър Сидънс. Премиерата на филма в България е на 16 март 2018 г.

Лара Крофт (Алисия Викандер) е яростната независима дъщеря на ексцентричен авантюрист, който е изчезнал, когато тя е била малко момиче. Сега, когато вече е млада 21-годишна жена без реална цел или посока, Лара се лута из хаотичните улици на модерния източен Лондон като куриер на две колела, едва успявайки да си плати наема и ходи на курсове в колежа, взимайки изпитите на косъм. Решена да намери своя път, тя отказва да се заеме с управлението на империята на баща си, както отказва да приеме мисълта, че него вече го няма.

Посъветвана да приеме фактите и да продължи напред след седем години без него, дори самата Лара не разбира кое е нещото, което я кара да търси отговор на пъзела около неговата мистериозна смърт. Вървейки против неговите последни желания, тя оставя зад себе си всичко, което познава, търсейки последната позната дестинация на баща си – легендарна гробница на митичен остров, която вероятно се намира някъде край бреговете на Япония.

Мисията ѝ няма да е лесна и дори самото достигане на острова ще се окаже твърде опасно. Внезапно животът ѝ е поставен на карта, когато тя се изправя лице в лице с опасността и въоръжена само с острия си ум, сляпа вяра и упоритост, тя трябва да изпробва себе си до краен предел, за да оцелее, докато пътува в неизвестното.Още в Zamunda
случайно избрани