The Informer (2019)

the informer


The Informer (букв. превод: Информаторът) е британски криминален трилър от 2019 г., режисиран от Андреа Ди Стефано по сценарий на Мат Кук. Премиерата на филма в България е на 10 януари 2020 г.

Животът на освободения с почести войник от специалните части Пит Козлов (Джоуел Кинаман) е обърнат с главата надолу, когато е вкаран в затвора след сбиване, при което е защитил съпругата си София (Ана де Армас).

Даден му е шанс за предсрочно освобождаване от агентите на ФБР, Уилкокс (Розамунд Пайк) и Монтгомъри (Клайв Оуен), в случай че стане информатор за службата и използва уменията си в операция за свалянето на Генерала – най-могъщия криминален бос в Ню Йорк. Когато обаче убиват ченге под прикритие от полицията на Ню Йорк, Козлов се оказва в средата на кръстосан огън между гангстерите и ФБР.

Генералът настоява Козлов да понесе последствията и го изпраща обратно в затвора, където да оглави операция за наркотици отвътре, а ФБР се съгласяват, че изпълняването на задачата на Генерала е единствения начин Козлов да спази сделката си с тях. Притиснат в ситуация на невъзможни избори, Козлов трябва да се върне в затвора, където да състави план, с който да спаси себе си и семейството си, измъквайки се от трите най-мощни организации в Ню Йорк – мафията, ФБР и нюйоркската полиция.

Филмът е базиран на романа на „Три секунди“ на Бьорг Хелстрьом и Андерс Рослунд от 2009 г.Още в Zamunda
случайно избрани