The Darkest Minds (2018)

the darkest minds


The Darkest Minds (буквален превод: Най-тъмните съзнания) е американски фантастичен трилър от 2018 г., режисиран от Дженифър Ю Нелсън по сценарий на Александра Бракън и Чад Ходж. Премиерата на филма в България е на 14 септември 2018 г.

Руби Дейли (Амандла Стенбърг) никога не е смятала, че ще оцелее от ужасната епидемия, която е убила 98% от децата на Америка,… но все пак оцелява. Тези, които се спасяват, остават със свръхестествени сили, които може да бъдат разделени по цветове: зелените са свръх интелигентни, сините притежават телекинеза, жълтите контролират електричеството, оранжевите имат власт над съзнанието, а червените контролират огъня.

Руби е от оранжевите, при това доста опасна. Тя е изпратена в Търмонд – лагер за деца, които са като нея. Там се чувства нещастна и изплашена от това, което се е случило с другите, подобни на нея, затова се крие зад маска, че е от зелените и наблюдава как подобните на нея са отвеждани. Руби успява да избяга от лагера с помощта на други деца деца и от този момент животът ѝ се променя завинаги.Още в Zamunda
случайно избрани