Scary Stories to Tell in the Dark (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark


Scary Stories to Tell in the Dark (букв. превод: Страшни истории за разказване в тъмното) е американски филм на ужасите от 2019 г., режисиран от Андре Овредал по сценарий на Дан Хагеман, Кевин Хагеман, Джон Огъст, Гилермо дел Торо, Маркъс Дънстан и Патрик Мелтън. Премиерата на филм в САЩ е на 9 август 2019 г.

Америка през 1968 г. Промяната се носи във вятъра, но изглежда далече от неспокойните градове е останало малкото градче Мил Вали в Пенсилвания, над което от поколения е надвиснала сянката на семейство Белоус.

В тяхното имение в края на града, малката Сара с ужасни тайни е превърнала измъчения си живот в поредица от страховити истории, написани в книга, носеща се във времето. Истории, които по някакъв начин са се превърнали в реалност за група младежи, открили ужасяващите разкази на Сара.

Филмът е базиран на едноименната поредица на Алвин Шварц от 1981 г., включваща три книги със страховити истории за деца, вдъхновени от фолклора и градските легенди, проучвани доста интензивно.Още в Zamunda
случайно избрани