Overlord (2018)

overlord


Overlord е американски военен филм на ужасите от 2018 г., режисиран от Джулиъс Ейвъри по сценарий на Били Рей и Марк Л. Смит. Премиерата на филма в САЩ е на 9 ноември 2018 г.

През 1944 г., по време на Втората световна война, отряд парашутисти са изпратени да разрушат германска радиостанция в една стара църква. Техният самолет обаче е свален преди да достигнат целта си, като оцеляват само петима – ефрейтор Форд и войниците Бойс, Тибет, Чейс и Доусън. Доусън е убит от мина, но екипа продължава напред, като се натъква на французойка на име Клои.

Тя се съгласява да ги заведе в селото, където е позиционирана радио-кулата. Войниците разбират, че Клои живее със своят 8-годишен брат Пол и леля ѝ, която е обезобразена от нацистки експеримент, състоял се в църквата.

След като Тибет и Чейс отиват на разузнаване, останалите войници са принудени да се скрият на тавана, когато нацистки патрул изпълнява рутинна проверка. Когато обаче нацисткия началник на патрула Вафнер опитва да изнасили Клои, Бойс го атакува и той става техен затворник.Още в Zamunda
случайно избрани