Leave the World Behind (2023)

leave the world behind


Leave the World Behind (букв. превод: Оставете света зад себе си) е американски трилър – мистерия от 2023 г., режисиран от Сам Исмаил по сценарий на Руман Алам и Сам Исмаил. Премиерата на филма в САЩ  е на 25 октомври 2023 г.

Ваканцията на Аманда (Джулия Робъртс) и Клей (Итън Хоук) с техните деца-тийнейджъри е прекъсната от пристигането на мъж на средна възраст и дъщеря му, които притежават ваканционната къща и са избягали от безпрецедентно спиране на тока в града. Когато интернет, телевизията и радиото спират да работят, както и стационарният телефон, те няма как да получат информация от никъде.

Докато странни звукови гърмежи разбиват спокойствието на провинцията и животните започват да мигрират по странни начини, физическото и психическото здраве на семействата започва да се разпада. Наемателите са бели от висшата класа, а собствениците са чернокожи и също богаташи. Проблемите на расите се сблъскват и се превръщат и резсейват семействата от по-тревожните неща, които се случват навсякъде около тях.

Leave the World Behind (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани