Black Tide | Fleuve noir (2018)

black tide


Black Tide (букв. превод: Черен прилив; френско заглавеи: Fleuve noir) е френско-белгийски криминален трилър от 2018 г., режисиран от Ерик Зонка по сценарий на Дрор Мишани, Ерик Зонка и Лу де Фанже Синьоле. Премиерата на филма във Франция е на 18 юли 2018 г.

Полицейският комисар Франсоа Висконти (Венсан Касел) разследва изчезването на Дани Арно. Тийнейджърът не се е завърнал у дома. Никой не знае какво се е случило. Близките отношения със семейството не вдъхват доверие на ченгето, което не му предоставя никаква ценна информация и всичко започва да му изглежда малко странно.

Майката (Сандрин Киберлен) на момчето е елегантна жена, която обича да флиртува и на пръв поглед не се вписва в ролята на грижовна съпруга и домакиня. Бащата (Ромен Дюри) пък е мълчалив, мрачен, ръбат и груб мъж. Сякаш ако родителите бяха по-различни, момчето нямаше да изчезне.

Франсоа има проблем с алкохола, а изчезналото момче е на възрастта на неговия син, с когото имат лоши отношения. По време на разследването, полицаят се натъква на учителя на изчезналия младеж, който живее в същата сграда и е странно готов да окаже всякаква помощ…


Fleuve noir (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани