Студено отмъщение | Cold Pursuit (2019)

студено отмъщение


Студено отмъщение (Cold Pursuit) е американски екшън от 2019 г., режисиран от Ханс Петер Моланд по сценарий на Франк Болдуин. Премиерата на филма в България е на 22 февруари 2019 г.

Тихият семеен човек, работещ здраво като шофьор на снегорин, Нелс (Лиам Нийсън), е „живецът“ на лъскав курортен град в Роки Маунтинс, защото той е човекът, от когото зависи проходимостта на зимните пътища. Той и жена му живеят в комфортна хижа, далеч от туристите. Градът тъкмо го е удостоил с почетната награда „Гражданин на годината“.

Налага се обаче Нелс да изостави своя спокоен планински живот, когато синът му е убит от могъщ бос на нарко-картел. Като човек, който няма какво да губи, той е подхранван от желанието за отмъщение.

Необичайният герой използва своите ловни умения и се трансформира от един обикновен човек в умел убиец, когато се заема да разгроми картела. Действията на Нелс разпалват война между непредсказуем гангстер-маниак, познат като Викинга и гангстерски бос от конкурентна банда. Правосъдието е поднесено в един грандиозен сблъсък, от който (почти) никой няма да се измъкне невредим.


Cold Pursuit (2019) on IMDb



Още в Zamunda




случайно избрани