Карибски пирати: Проклятието на Черната перла | Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Карибски пирати Проклятието на Черната перла


Карибски пирати: Проклятието на Черната перла (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) е американски фентъзи приключенски филм от 2003 г., режисиран от Гор Вербински по сценарий на Тед Елиът и Тери Росио. Премиерата на филма в България е на 26 септември 2003 г.

Младия ковач Уил Търнър (Орландо Блум) се съюзява с ексцентричния пират Капитан Джак Спароу (Джони Деп), за да спаси любимата си Елизабет Суон (Кийра Найтли) – дъщерята на губернатора. Тя е отвлечена по погрешка от хитрия и опасен Барбоса (Джефри Ръш) – бивш съюзник на Джак, който иска да я жертва, за да сложи край на проклятие, тегнещо над него и екипажа му.

Уил и Джак крадат кораб на нкралската флота и пристигат на пиратското пристанище Тортуга. Там Джак събира екипаж и всички заедно отплават, за да спасят Елизабет и да си вземат обратно кораба Черната перла. Междувременно Барбоса открива, че не кръвта на Елизабет му трябва, за да изпълни жертвоприношението и да се освободи от проклятието. Чия кръв ли му е нужна?



Още в Zamunda




случайно избрани