3 Body Problem (2024 – )

3 body problem


3 Body Problem е американски сериен фантастичен приключенски филм от 2024 г., създаден от Дейвид Бенйоф, Д. Б. Уайс и Александър Уо по романа „The Three-Body Problem“ на Лю Циксин. Премиерата на филма в Netflix е на 21 март 2024 г.

Йе Уенджие (Росалинд Чао) е астрофизик, която вижда как баща ѝ е брутално убит през 60-те хаотични години в Китай. По-късно тя е призована от военните, заради научната си подготовка и изпратена в секретна радарна база в отдалечен район. Нейното съдбовно решение в базата отеква в пространството и времето до наши дни, когато група учени са принуени да се изправят пред най-голямата заплаха за човечеството.

Историята на филма се развива на фона на Китайската културна революция, когато таен военен проект изпраща сигнали в космоса, за да установи контакт с извънземни. Извънземна цивилизация на ръба на унищожението улавя сигнала и планира нашествие на Земята.

Междувременно на Земята започват да се формират различни лагери, които планират или да посрещнат по-висшите същества и да им помогнат да превземат свят, смятан за покварен, или да се борят срещу нашествието. Резултатът е шедьовър на научната фантастика с огромен обхват и визия.

3 Body Problem (2024) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани