Шогун | Shogun (2024 – )

Шогун 2024


Шогун (Shogun) е приключенски исторически сериен филм от 2024 г., създаден от Рейчъл Кондо и Джъстин Маркс по едноименния роман на Джеймс Клавел. Премиерата на филма в Hulu, Disney+ и FX е на 27 февруари 2024 г.

Действието на „Шогун“ се развива през 17-ти век и проследява сблъсъка на двама амбициозни мъже от различни светове и мистериозна жена-самурай: Джон Блекторн (Космо Джарвис), поемащ рискове английски моряк, който претърпява корабокрушение в Япония – земя, чиято непозната култура в крайна сметка ще го предефинира; Йоши Торанага (Хироюки Санада) – проницателен, могъщ даймио, в противоречие със собствените си опасни политически съперници; и лейди Марико (Ана Сауай) – жена с безценни умения, но непочтени семейни връзки, която трябва да докаже своята стойност и преданост.

Серийният филм е базиран на романа „Shōgun“ от 1975 г. на Джеймс Клавел, който е художествена версия на реални събития и история. Характерът на Блекторн е базиран на историческия английски мореплавател Уилям Адамс, който в Япония се издига до самурай под ръководството на най-силния могъщ даймио – Токугава Иеясу (на когото е базиран героят Йоши Торанага).

Shogun (2024) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани