Уензди | Wednesday (2022 – )

уензди 2022


Уензди (Wednesday) е американска семейна фентъзи комедия от 2022 г., създадена от Алфред Гаф и Майлс Милър. Премиерата на филма в Netflix е на 23 ноември 2022 г.

Уензди (Джена Ортега) е изключена от гимназията, след като е пуснала пирани в басейна на училището, докато момчетата тренират водна топка, за да им отмъсти за тормоза над брат ѝ Пъгсли.  Случаят кара родителите ѝ, Гомез и Мортиша Адамс, да я изпратят в академията Невърмор в Джерико, Върмонт, представляваща училище за изпратени от родителите си младежи в изгнание. Студената и лишена от емоции личност на Уензди и неукротимият ѝ характер са пречка в отношенията с новите съученици и водят до неприятни разговори директора на училището.

В един момент Уензди открива, че притежава психически способности, а опитите ѝ да ги овладее, осуетяват чудовищен убийствен пир, тормозещ всички жители на местния град и разрешават свръхестествената мистерия, която преди 25 години е забъркала и нейните родители, и всичко това се случва, докато се лута между новите и доста заплетени отношения в Невърмор.

Увлекателна, вдъхновена от свръхестественото мистерия, разказваща за студентските години на Уензди Адамс в академията Невърмор.

Wednesday (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани