Пазителите | Watchmen (2019 – )

пазителите


Пазителите (Watchmen) е американски екшън фантастичен сериен филм от 2019 г., базиран на едноименните комикси на ДиСи (DC Comics limited series), създадени от Алън Мур и Дейв Гибсън. Телевизионната поредица е създадена от Деймън Линделоф за HBO.

Действието в „Пазителите“ се развива в измислена реалност, 34 години след събитията от комикс книгите. Главните персонажи, преди представяни като герои, сега са извън закона, заради техните насилствени методи. През 1985 г., Ейдриън Вейд, познат отпреди като „Озимандиъс“, създава фалшиво нападение върху НюЙорк Сити с извънземно, подобно на сепия, в резултат на което са убити милиони.

Това принуждава нациите да работят заедно срещу подобни заплахи и за да предотвратят ядерн холокост. Действията на Вейд отвращават неговите предишни партньори от Пазителите. Роршах планира да разкаже на света за неговите дела, преди да бъде „изпарен“ от Доктор Манхатън, който впоследствие напуска планетата, без да знае, че Роршах е изпратил дневника му за публикуване.

През 2019 г. в Тулса, Оклахома, група от бели расисти, Седма кавалерия, злоупотребяват с писанията и маскирания образ на Роршах, за да поведат жестока война срещу малцинствата и полицията, които прилагат специални компенсации срещу жертвите на расова несправедливост. В Коледната вечер на 2016 г., със събитие, познато като „Белия рицар“, Кавалерията атакува домовета на 40 полицейски служители в Тулса. От тези, които оцеляват, само двама остават на служба – детектив Анджела Ейбър и началник Джъд Крауфорд.

С възстановяването на полицейската служба се приемат закони, които изискват от служителите да не разкриват професията си и да пазят самоличността си, носейки маски, докато са на работа. Това позволява на маскираните герои да се борят заедно с полицаите срещу Кавалерията.Още в Zamunda
случайно избрани