Мандалорецът | The Mandalorian (2019 – )

the mandalorian


Мандалорецът (The Mandalorian познат и като Star Wars: The Mandalorian) е сериен приключенски фантастичен екшън филм от 2019 г., създаден от Джон Фавро и базиран на персонажите на Джордж Лукас. Първият от 8-те епизода на първия сезон излиза на 12 ноември 2019 г.

След историите за „Jango“ и „Boba Fett„, още един войн изгрява във вселената на Междузвездни войни. „The Mandalorian“ се развива 5 години след падането на Империята, разказано в „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите“ и 25 години преди появата на Първия ред в „Междузвездни войни: Силата се пробужда„. Историята разказва за трудностите на самотен стрелец и независим ловец на глави, странстващ във външните граници на галактиката, далеч от властта на Новата република.

В ролята на главния персонаж влиза Педро Паскал, който описва героя си като „Клинт Истууд с подобрени бойни умения и съмнителни морални виждания“.

Мандалорианците са измислена раса хора от планетата Мандалор във фантастичната поредица филми Междузвездни войни, създадени от Джордж Лукас. Първата им поява е в „Империята отвръща на удара“ като група от суперкомандоси с бели брони, но в последствие идеята се развива в самостоятелен персонаж – ловеца на глави Boba Fett. Въпреки че терминът „мандалорианец“ никога не е използван във филмите, популярността на Boba Fett вдъхнови голям брой творби за расата във вселената на Междузвездни войни.Още в Zamunda
случайно избрани