Легион | Legion (2017-2019)

легион


Легион (Legion) е фантастичен екшън сериен филм от 2017 г., базиран на комиксите на Марвъл от Крис Клермонт и Бил Синкиевич. Първият сезон на филма излиза на 8 февруари 2017 г.

Историята следва Дейвид Хелър (Дан Стивънс), проблемен млад мъж със свръхестествени способности.

Диагностициран като шизофреник в детските си години, Дейвид влиза и излиза в психиатрични клиники в продължение на години. Сега, в началото на 20-те си години и отново на свобода, Дейвид гуди себе си в ритъма на подреденото ежедневие – закуска, обяд, вечеря, терапия, лекарства, сън.

Дейвид прекарва остатъка от времето си в тишина, заедно със своята приятелка Лени (Обри Плаза), позната пациентка, чиято пристрастеност към наркотиците и алкохола не е успяла да потисне безграничния ѝ оптимизъм, че щастието ще се появи.

Рутинното ежедневие на Дейвид е обърнато с главата надолу, когато в един момент се появява красива, проблемна пациентка на има Сид (Рейчъл Келър). Необяснимо притеглени един към друг, Дейвид и Сид споделят необяснимия ефект от срещата си, след което Дейвид трябва да се сблъсква с шокиращата възможност, че гласовете, които чува и виденията, които вижда, всъщност са истински.


Legion (2017–2019) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани