Гризелда | Griselda (2024)

гризелда, 2024, сериал, сериен филм


Гризелда (Griselda) е американски биографичен криминален мини сериен филм от 2024 г., създаден от Карло Бернард, Ингрид Ескахеда, Дъг Майро и Ерик Нюман. Премиерата на филма в Netflix е на 25 януари 2024 г.

Филмът описва истинския живот на проницателната и амбициозна колумбийска бизнес дама Гризелда Бланко (София Вергара), която създава един от най-печелившите картели в историята. Гризелда е предана майка, смъртоносно смесила в себе си чар и неподозирана диващина, помагащи ѝ умело да се ориентира между семейството и бизнеса с наркотици в Маями, което я прави широко известна като „Черната вдовица“.

Употребата на наркотици, параноята и предателството водят до падането ѝ, като действията ѝ водят до множество смъртни случаи, включително този на дете. За да избегне отмъщението на картела, Гризелда се предава на полицията, но е изправена пред неочаквани последствия. Въпреки че излежава време в затвора, трагедия се случва, когато повечето от децата ѝ са убити. Филмът служи като предупредителна история за разрушителния стремеж към власт. Гризелда е убита през 2012 г. в Меделин, Колумбия.

Griselda (2024) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани