Властелинът на пръстените: Пръстените на властта | The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 – )

Властелинът на пръстените Пръстените на властта


Властелинът на пръстените: Пръстените на властта (The Lord of the Rings: The Rings of Power) е американски приключенски фентъзи сериен филм от 2022 г., създаден от Патрик Маккей и Джон Д. Пейн по историите на Дж. Р. Р. Толкин. Премиерата на филма е по Amazon Prime Video на 2 септември 2022 г.

Действието на това епично приключение се развива хиляда години преди събитията в „Хобит“ и „Властелинът на пръстените„, и ще заведе зрителите в една епоха, в която великите сили са били подправяни, кралства са се издигали славно и са се разпадали до руини, героите са били поставяни на тестове, надеждата е висяла на косъм, а най-големият злодеи, описван някога от перото на Толкин, е заплашвал да покрие света в мрак.

Започвайки в почти мирни времена, филмовата поредица следва познати и нови персонажи, сблъскващи се с дълго застрашаващото зло, появяващо се отново в Средната земя. От най-тъмните дълбини на Мъглявата планина към величествената гора на елфския Линдон до удивителното островно кралство на Нуменор и до най-далечните точки на картата, тези кралства и персонажи ще оставят завети, които ще продължат да живеят дълго след времената, в които са живели.Още в Zamunda
случайно избрани