Асока | Ahsoka (2023 – )

асока 2023 сериал


Асока (Ahsoka) е американски фантастичен приключенски сериен филм от 2023 г., създаден от Джон Фавро и Дейв Филони. Премиерата на филма в платформата Disney+ е на 23 август 2023 г.

Филмът е част от франчайза „Междузвездни войни“ и има връзка с поредицата Мандалорецът (The Mandalorian), действието на което се развива в същата времева рамка като тази поредица и другите ѝ взаимосвързани „разклонения“ след събитията от Завръщането на джедаите (Return of the Jedi) от 1983г., като същевременно е и продължение на анимационния сериал „Междузвездни войни: Бунтовниците„. Поредицата проследява Асока Тано, докато тя разследва зараждаща се заплаха за галактиката след падането на Империята.

Росарио Доусън изпълнява ролята на Асока Тано, повтаряйки ролята си от Мандалорецът. Героинята е създадена за анимационния сериал Междузвездни войни: Войните на клонираните (озвучена от Ашли Екщайн) и направи своя дебют на живо във втория сезон на Мандалорецът.

През декември 2020 г. беше обявена отделна поредица, фокусирана върху героя, като Доусън отново играе ролята си, а Филони е назначен за сценарист, след като той е създател на героя. Снимките започнаха в началото на май 2022 г., като беше разкрито, че се появяват множество герои от „Бунтовници“.

През април 2023 г. бяха разкрити допълнителни кастинги, подчертани от Ларс Микелсен, който повтори ролята си на гранд адмирал Траун в Бунтовниците, и беше потвърдено, че сериалът продължава историята, започната в Бунтовниците.

Ahsoka (2023) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани