Хобит: Неочаквано пътешествие | The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Хобит Неочаквано пътешествие


Хобит: Неочаквано пътешествие (The Hobbit: An Unexpected Journey) е приключенски фентъзи филм от 2012 г., режисиран от Питър Джаксън по сценарий на Фран Уолш, Питър Джаксън, Филипа Бойенс и Гилермо дел Торо. Премиерата на филма в България е на 14 декември 2012 г.

Билбо Бегинс (Мартин Фрийман) е въвлечен в приключение за възвръщането на изгубеното кралство на джуджетата на Еребор от страховития дракон Смог. Внезапно посетен от магьосника Гандалф Сивия (Иън Маккелън)), Билбо се присъединява към групата на 13-те джуджета, водени от легендарния войн Торин Дъбощит (Ричард Армитидж). Пътуването им ще ги отведе в дивата пустош, през опасни земи, обитавани от Гоблини и Орки, смъртоносни варги и гигантски паяци, променящи вида си създания и магьосници.

Тяхната цел се намира на изток в пустошта на Самотната планина, но въпреки това те трябва първо да се измъкнат от тунелите не гоблините, където Билбо среща същество, което променя живота му завинаги – Смеагол (Смигъл или Ам-Гъл) (Анди Съркис). Там, сам с Ам-Гъл на бреговете на подземно езеро, неподозиращия Билбо Бегинс открива не само хитростта и куража си, от които и самият той е изненадан, но и става собственик на „безценното“ на Ам-Гъл – пръстен, който притежава неочаквани и полезни магически сили. Това е обикновен златен пръстен, който е свързан със съдбата на Средната земя по начин, какъвто Билбо не би могъл да си представи.

Филмът адаптация на първата част от трилогията по романа „Хобитът“ от 1937 г. на Дж. Р. Р. Толкин (Джон Роналд Руел Толкин).


The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани