Фарго | Fargo (1996)

фарго


Фарго (Fargo) е криминална британска черна комедия от 1996 г. с режисьори братя Коен и сценаристи братя Коен (Итън Коен и Джоел Коен). Филмът е отличен с множество награди и номинации, между които „Оскар“ за най-добра водеща роля на актрисата Франсис Макдорманд и за оригинален сценарий. Премиерата на филма е на 8 март 1996 г.

Джери (Уилям Меси) работи в автокъщата на свекъра си и има финансови проблеми. Той опитва различни схеми, за да се сдобие с парите, които са му били нужни за нещо, което той всъщност никога не е обяснил точно.

Предполага се, че неговото присвояване на голяма сума пари от търговията с коли ще бъде разкрито от свекъра му. Когато всички варианти пропадат, той по-рано планира в движение двама мъже да отвлекат жена му за откуп, който да бъде платен от богатия му свекър.

От момента на отвличането, нещата се объркват, защото всичко е планирано да мине без насилие, но се превръща в доста кървава история. Джери е разстроен от кръвопролитието, които не дават мира на бременната полицайка-шериф, опитваща упорито да разкрие трите убийства, станали в нейния район на действие.Още в Zamunda
случайно избрани