Фаворитката | The Favourite (2018)

фаворитката


Фаворитката (The Favourite) е британско-американска историческа черна комедия от 2018 г., режисирана от Йоргос Лантимос по сценарий на Дебора Дейвис и Тони Макнамара. Премиерата на филма в България е на 8 февруари 2019 г.

Началото на 18-ти век. Англия е във война с Франция, но това не пречи надбягванията с патки и яденето на ананаси да процъфтяват. Крехката кралица Ан (Оливия Колман) се настанява на трона и нейната близка приятелка лейди Сара (Рейчъл Уайз) управлява страната вместо нея, като едновременно с това се грижи за болнавото здравословно състояние на Ан и променливото ѝ настроение.

Когато пристига новата слугиня Абигейл (Ема Стоун), чарът ѝ завладява Сара и тя я взима под крилото си, което е шанс за Абигейл да се върне към аристократичния си произход. След като политиката на войната започва да коства твърде много от времето на Сара, Абигейл влиза в ролята на компаньонка на кралицата. Тяхното засилващо се приятелство ѝ дава шанс да изпълни амбициите си и тя няма да позволи на нищо да застена на пътя им.Още в Zamunda
случайно избрани