Училището за добро и зло | The School for Good and Evil (2022)

училището за добро и зло


Училището за добро и зло (The School for Good and Evil) е американски фентъзи филм от 2022 г., режисиран от Пол Файг по сценарий на Дейвид Магий, Пол Файг и Соман Кейнани (автор на книгата). Премиерата на филма в САЩ е на 19 октомври 2022 г.

В селището Галвадон, две аутсайдерки и най-добри приятелки, Софи (София Ан Карузо) и Агата (София Уайли), имат много странна връзка. Софи обича да шие и мечтае да се изплъзне от сивия си живот, за да стане принцеса, а Агата с мрачния си вид и ексцентрична майка, има качествата на истинска вещица.

Една нощ, когато луната е с кървавочервен цвят, могъща сила ги изпраща в Училището за добри и зло, където се намират истинските истории, стоящи зад всяка известна приказка. Изглежда обаче, че нещо не е наред от самото начало, понеже Софи е изпратена в Училището за зло, ръководено от чаровната и устата Лейди Лесо (Шарлиз Терон), а Агата се е озовала в Училището за добро, управлявано от лъчезарния и мил професор Доуви (Кери Уошингтън).

Въпреки занятията с потомците на Злата вещица (Фрея Паркс), крал Артур (Джейми Флатърс) и капитан Хук (Ърл Кейв), които според директора (Лорънс Фишнърн) съвсем не са трудни, само една истинска целувка от любов би могла да върне момичетата към техните съответстващи съдби и да промени правилата.

Когато обаче един опасен и тъмен персонаж (Кит Йънг), свързан по странен начин със Софи, заплашва да разруши училището и останалия свят, единствения начин за щастлив край е първо да оцелеят в приказката от истинския живот.

The School for Good and Evil (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани