Трафикантът | The Mule (2018)

трафикантът


Трафикантът (The Mule) е американски криминален филм от 2018 г., режисиран от Клинт Истууд по сценарий на Ник Шенк. Премиерата на филма в САЩ е на 14 декември 2018 г.

Ърл Стоун (Клинт Истууд) е 90-годишен градинар и ветеран от войната с Кореа, който е изправен пред финансов разгром и е отчужден от своето семейство. Отчаян за пари, той става „муле“ за мексикански картел, което транспортира кокаин през Илинойс. Срещайки малко подозрение, заради възрастта, расата, безупречното криминално минало и стриктното спазване на законите, Ърл получава доверието на картела, който му поверява големи количества от наркотика и му плаща сериозни суми пари. С парите, които получава от трафика, той заплаща реновирането на местната служба на ветераните от международните воини, както сватбата и образованието на внучката си. Той се сближава с картела и получава прозвището Тата (дядо).

Междувременно, службата за борба с наркотрафика се съсредоточава върху доставките на картела към Чикаго. Напрежението в картела се покачва, когато един жаден за власт лейтенант убива шефа, а контрола около Ърл се затяга. По средата на голяма доставка кокаин, Ърл научава, че бившата му съпруга е много болна. Той отлага доставката, за да се помири с жена си, преди тя да е починала, което разгневява картела. Той възобновява доставката, когато службата за борба с наркотрафика и картелът се доближават до него.

Ърл влиза в конфликт с бойците на картела, но те се успокояват, когато разбират за смъртта на жена му. Когато наближава точката, където трябва да достави пратката обаче, той е арестуван от службата за борда с наркотрафика. Ърл се признава за виновен по всички обвинения и е изпратен във федерален затвор, където се завръща към градинарството в мир със себе си и със семейството си.


The Mule (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани