Те живеят в нощта | Live by Night (2016)

те живеят в нощта


Те живеят в нощта (Live by Night) е американски криминален филм от 2016 г. с режисьор Бен Афлек и сценарист Бен Афлек. Филмът е базиран на едноименния роман от 2012 г. на Денис Лехейн. Премиерата на филма в България е на 13 януари 2017 г.

Бостън, 1926 г. Алкохол се лее, летят куршуми, а един човек се готви да остави отпечатъка си на света. Режимът доведе до разрастването на безкрайна мрежа от нелегални производители на алкохол, нощни клубове, гангстери и корумпирани ченгета.

Най-младият син на знаменития капитан от полицията в Бостън, Джо Кофлин (Бен Афлек), отдавна е оставил зад гърба си строгото и подобаващо възпитание. Сега, след като вече е преминал от дребните кражби към израстване сред най-страховитите гангстери в града, Джо се радва на плячките си, тръпката и славата извън закона.

Живота на тъмната страна обаче има своята висока цена. Във времена, когато безмилостни хора с амбиции, пълни с пари, незаконна пиячка и оръжия се борят за контрол, не може да си вярва на никого, без значение дали е от семейството, приятел, враг или любим човек.

Отвъд парите и властта, дори заплахата от затвор е по-малко вероятна, отколкото ранната смърт за хора, като Джо. Дотогава обаче, той и неговите приятели са решени да живеят живота си на максимум.

Джо се впуска в главозамайващо пътешествие, изкачвайки се по стълбата на организираната престъпност, което го отвежда от ерата на джаза в Бостън през сладострастния блясък на латинския квартал на Тампа до горещите улици на Куба.

Те живеят в нощта е приковаващ епичен разказ, съдържащ в себе си верни приятели и закоравели врагове, груби контрабандисти на алкохол и страстни фатални жени, всички борещи се за оцеляването си и своя дял от американската мечта.

Едновременно помитаща любовна история и непреодолима сага за отмъщение, филмът омагьосваща приказка за предателство и изкупление, музика и убийство, които съживяват една отминала епоха, когато грехът е бил причина за празненство, а порока – национална добродетел.Още в Zamunda
случайно избрани