Терминаторът | The Terminator (1984)

терминаторът


Терминаторът (The Terminator) е американски фантастичен екшън филм от 1984 г., режисиран от Джеймс Камерън по сценарий на Джеймс Камерън и Гейл Ан Хърд. Филмът спомага за филмовата кариера на Камерън и затвърдява тази на Шварценегер. Успехът му води до четири продължения: Терминатор 2: Денят на Страшния съд; Терминатор 3: Възходът на машините; Терминатор: Спасение и Терминатор: Генезис. Премиерата на филма в САЩ е на 26 октомври 1984 г.

През 2029 г. компютър, наречен Скайнет, води война срещу Съпротивата от човешкия род, които са го създали и които почти са успели да го унищожат. Точно преди това да се случи, Скайнет изпраща в миналото киборг-унищожител, наречен Терминатор (Арнолд Шварценегер), за да намери Сара Конър (Линда Хамилтън), майката на Джон Конър – лидерът на Съпротивата.

Терминаторът представлява почти неразрушима машина, която има външност на човек, имащ единствената мисия да убие Сара. Един войник на име Кайл Рийс (Майкъл Бийн) също е изпратен в миналото, за да защити Сара от терминатора. Той трябва да намери Сара преди машината за убиване да успее да изпълни мисията си, защото в противен случай бъдещето би било обречено.

 Още в Zamunda
случайно избрани