Тау | Tau (2018)

тау


Тау (Tau) е американски фантастичен трилър от 2018 г., режисиран от Федерико Д’Алесандро по сценарий на Нога Ландау. Премиерата на филма в САЩ е на 29 юни 2018 г.

Уличната хитруша и измамница Джулия (Майка Монро) е един от последните хора, държани в плен, чиито тяло и ум могат да бъдат използвани във фатален експеримент. Единственото нещо, стоящо на пътя на свободата ѝ е ТАУ – тайният усъвършенстван изкуствен интелект на Алекс (Ед Скрейн), който пък е нейният мазохистичен и мистериозен похитител.

ТАУ е въоръжен с армия от дронове и роботи, които автоматизиран работата във футуристичния „умен“ дом и лабораторията на Алекс, чиито стени са облицовани с екрани, които визуално пренасят от тревни поляни до дълбокия космос.

Възможностите на ТАУ са единствено ограничени от света, в който съществува, но той е готов за повече. Показващата находчивост и смелост Джулия е в надпревара с времето, за да създаде мост между човек и машина, като се свърже с ТАУ и спечели свободата си, за да не я сполети участта на шестимата други субекти, които са се озовали там преди нея.


Tau (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани