Тар | Tár (2022)

тар


Тар (Tár) е германско-американска психологическа музикална драма от 2022 г., режисирана от Тод Фийлд по сценарий на Тод Фийлд. Премиерата на филма в САЩ е на 3 септември 2022 г.

Постигнала завидна кариера, за която малцина дори биха могли да мечтаят, известната диригентка/композиторка Лидия Тар (Кейт Бланшет), първата жена главен музикален директор на Берлинската филхармония, е на върха на своята игра.Като диригент, Лидия не само оркестрира, тя манипулира.Като пионер, страстният виртуоз си проправя път в доминираната от мъже класическа музикална индустрия.

Освен това, Лидия се подготвя за издаването на мемоарите си, докато балансира между работа и семейство.Тя също е готова да се заеме с едно от най-значимите си предизвикателства – запис на живо на Симфония № 5 на Густав Малер. Въпреки това, сили, които дори властният маестро не може да контролира, бавно разрушават сложната фасада на Лидия, разкривайки мръсните тайни на гения и коварната, разяждаща природа на властта.Ами ако животът събори Лидия от пиедестала ѝ?

Tár (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани