Тайната в техните очи | El secreto de sus ojos (2009)

тайната в техните очи


Тайната в техните очи (испанско: El secreto de sus ojos; английско: The Secret in Their Eyes) е испанско-аржентински трилър от 2009 г. с режисьор Хуан Хосе Кампанела и сценаристи Едуардо Сачери и Хуан Хосе Кампанела. Филмът е направен по романа „Тайната в техните очи“ на Едуардо Сачери. Филмът е отличен с награда Оскар за чуждоезичен филм. Премиерата на филма е на 13 август 2009 г.

През 1999 г. пенсионираният аржентински агент от федералната правосъдна система Бенджамин Еспозито (Рикардо Дарин) пише роман, използвайки стар приключен случай за източник на материали. Случаят е относно бруталното изнасилване и убийство на Лиляна Колото (Карла Кеведо). В допълнение, виждайки извънредната скръб на съпруга на жертвата Рикардо Моралес (Пабло Раго), Бенджамин, асистентът му Пабло Сандовал (Гилермо Франсела) и новоназначеният шеф на отдела Ирене Менендез-Хейстингс (Соледад Вилямил) са лично засегната от случая, като Бенджамин и Пабло проследяват убиеца, тъй като незадоволителният край на случая винаги го е притеснявал. Отделът вече има двама заподозрени, но Бенджамин и Пабло са сигурни, че мъж на име Исидоро Гомес (Хавиер Годино) е истинският убиец.

Въпреки че е наясно, че историческата точност не е от първостепенно значение за романа, процесът по преразглеждане на случая е по-скоро приключен въпрос за него. Той опитва за разговаря с ключовите играчи в случая, най-вече с Ирене, която все още работи в съдебния отдел и която винаги го е привличала, но никога не е споделял, поради разликата в годините и социалния статус. Друг проблем е, че Гомес е все още на свобода, без да е известно на някого дали е жив или мъртъв. Но както Пабло на времето каза, страстта е нещо, което не може да бъде променено в поведението и Бенджамин сега осъзнава, че тази предпоставка все още важи.Още в Zamunda
случайно избрани