С пълна газ | Rush (2013)

с пълна газ


С пълна газ (Rush) е спортен биографичен филм от 2013 г., режисиран от Рон Хауърд по сценарий на Питър Морган. Филмът е копродукия между Великобритания, Германия и САЩ, а премиерата му е на 27 септември 2013 г. в България.

Джеймс Хънт (Крис Хемсуърт) и Ники Лауда (Даниел Брюл) са двама много опитни състезатели, пилоти на автомобили, чието бурно съперничество се заражда първоначално във Формула 3 през 1970 г. на пистата Кристъл палас във Великобритания, когато колите им се завъртат и Хънт печели състезанието.

Хънт е припрян, млад англичанин, който се изхвърля преди всяко състезание, докато Лауда е хладнокръвен, пресметлив австриец, технически гений, който разчита на прецизността. След като връзката с баща му се разпада, Лауда взима заем от банка и си купува пътя до британския отбор „Бритиш рейсинг моторс“ от Формула 1. Междувременно новия отбор „Хескет рейсинг“, за който Хънт се състезава, също влиза във Формула 1.  Следват множество обрати и в битката за надмощие, двамата не се колебаят да се докажат, дори с цената на животите си.Още в Zamunda
случайно избрани