Събирач на трупове (2016)

събирач на трупове


Събирач на трупове (Corpse Collector) е български филм от 2016 г., режисиран от Димитър Димитров по сценарий на Марин Дамянов. Премиерата на филма е на 26 февруари 2016 г.

Ицо (Стоян Радев) е шофьор на линейка „трупарка“ в София. Неговата длъжност се състои в това да събира труповете на скоро починали хора и да ги откара в градската морга. „Клиентите“ му са най-различни жертви на самоубийства, самоубийци и бездомници, а смъртта присъства в ежедневието на Ицо и неговият колега „Авера“ (Стефан Щерев).

Единствените приятели на Ицо са Авера и симпатичната служителка от моргата Мими (Лидия Инджова), която си пада по Ицо, но той не я забелязва. Ицо е имал майка, която се е грижила за него, когато е бил малък, но понякога се е отнасяла и доста грубо към него. Поради тази причина, Ицо харесва жени, които го третират лошо и се отнасят гадно към него.

В един момент той среща привлекателна жена на име Катя (Теодора Духовникова), която отговаря на това описание и която има син Марио на 14 години от нейна предишна връзка. Марио е талантливо момче, но безпаричието не му дава шанс да развива заложбите си. Марио и Ицо се сприятеляват, а Ицо се влюбва в красивата и мистериозна Катя, която се оказва любовница на безмилостния гангстер и вече политик Роко (Михаил Билалов).

Нещата тръгват в неочаквана посока и след не много дълго време Ицо разбира, че щастието не е там, където го търси.Още в Zamunda
случайно избрани