Страната на сънищата | Slumberland (2022)

страната на сънищата


Страната на сънищата (Slumberland) е американски приключенски фентъзи филм от 2022 г., режисиран от Франсис Лорънс по сценарий на Дейвид Гайън. Премиерата на филма в САЩ е на 11 ноември 2022 г.

„Страната на сънищата“ разказва историята за магическо място, свят на сънища, където малко момиче на име Немо (Марлоу Баркли) и чудатият ѝ спътник Флип (Джейсън Момоа) се отправят на приключението, което може би ще се окаже най-вълнуващото в живота им. След като баща ѝ Питър (Кайл Чандлър) неочаквано изчезва в морето, идиличния начин на живот на малката Немо се преобръща и тя е изпратена да живее при своя добронамерен, но малко странен чичо Филип (Крис О’Дауд).

Новото училище на Немо и новият ѝ начин на живот я подлагат на изпитание през деня, но през нощта тя се свърза чрез тайна карта към Страната на сънищата, с грубоватия на пръв поглед Флип, който всъщност се оказва мил и приятен разбойник.  Не след дълго Немо и Флип се оказват на невероятно пътешествие, прекосявайки сънища и кошмари, където момичето започва да таи надежда, че може би отново ще се срещне с баща си.

Страната на сънищата е базиран на комикса „Малкият Немо в страната на сънищата“ (Little Nemo in Slumberland) на американския художник  Уинсор Маккей, издаван в периода от 1905.г до 1927 г.

Slumberland (2022) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани