Соник: Филмът | Sonic the Hedgehog (2020)

соник филмът


Соник: Филмът (Sonic the Hedgehog) е японско-американски приключенски филм от 2020 г., режисиран от Джеф Фаулър по сценарий на Патрик Кейси, Джош Милър и Орен Юзил. Премиерата на филма в България е на 14 февруари 2020 г.

Том Уашовски (Джеймс Марсдън), офицер от полицията на Сан Франциско и отскоро шериф в Грийн Хилс, Монтана, отпътува от Грийн Хилс за Сан Франциско, за да съдейства на синия извънземен таралеж Соник, който може да бяга с невероятна скорост. Двамата трябва да избегнат залавяне от правителството, да съберат неговите пръстени и да победят лудия учен, доктор Роботник (Джим Кери).

Sonic е името на персонажа в едноименната поредица видео игри, разработени от Sega, както и множеството комикси, анимации и т.н. Sonic е син таралеж с човешки разум и емоции, който може да бяга със свръхзвукова скорост и да се събира в топка, за да атакува враговете си. В повечето от игрите, Соник трябва да преминава през различни нива, събирайки пръстени за сила и да избягва препятствия и врагове.

През 2013 г., Sony Pictures придобива филмовите права за франчайза Sonic и през 2014 г. започнаха да работят по адаптация, която Фаулър е нает да режисира през 2016 г. След като Sony се отказват от проекта, Paramount Pictures го придобиват през 2017 г., а основният актьорски състав е подбран до август 2018 г. Снимките на филма са от Юли до октомври 2018 г. в Лейдисмит на о-в Ванкувър и във Ванкувър.Още в Zamunda
случайно избрани