Силата на кучето | The Power of the Dog (2021)

силата на кучето


Силата на кучето (The Power of the Dog) е американски уестърн от 2021 г., режисиран от Джейн Кампион по сценарий на Джейн Кампион и базиран на романа на Томас Савидж. Премиерата на филма в САЩ е на 20 ноември 2021 г.

Суров, светлоок и красив, Фил Бърбанк (Бенедикт Къмбърбач) е невероятно привлекателен. Цялата романтика, сила и чувствителност на Фил са останали в миналото и в земята. Сега той е груб каубой, който може да кастрира бик с две бързи движения на ножа си и плува гол в реката, мажейки тялото си с кал.

Годината е 1925-та. Братята Бърбанк са богати собственици на ранчо в Монтана. На път към пазара, в ресторанта „Червената мелница“, братята срещат овдовялата Роуз и нейния син. Фил се държи толкова жестоко, че успява да ги разплаче, при което се забавлява от болката им и кара останалите да се смеят, но не и брат си Джордж (Джеси Племънс), който успокоява Роуз, а по-късно се жени за нея.

Движейки се между гнева и хитростта, подигравката на Фил към Роуз придобива зловещ вид. Присмехът към сина ѝ е дори още по-открит и е подсилен от възгласите на служителите му. След това Фил изглежда взима момчето под крилото си. Дали това е последния мил жест, който ще разкрие същността на Фил или е сценарий, при който жестът ще се превърне в заплаха?

The Power of the Dog (2021) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани