Робин Худ: Началото | Robin Hood (2018)

робин худ-2018


Робин Худ: Началото (Robin Hood) е американски приключенски екшън филм от 2018 г., режисиран от Ото Батхърст по сценарий на Бен Чандлър и Дейвид Джеймс Кели.

Робин от Локсли (Тарън Еджъртън), лорд на Нотингам, се радва на хубавия си живот, заедно с любимата си Мериан (Ив Хюсън), когато е записан от корумпирания Шериф на Нотингам (Бен Менделсън) в армията на Кръстоносците, за да воюва с мюсюлманите. След пет години далеч от Англия, Робин се разочарова от Кръстоносците, когато не успява да спре командира си, сър Гай от Гисбърн (Пол Андерсън), да екзекутира момче въпреки молбите на баща му, което кара командира да изпрати Робин обратно в Англия.

Когато се завръща, Робин разбира, че е обявен за загинал от Шерифа на Нотингам с цел отнемане на земите му, за да продължат подпомагането на военните действия, по заповед на корумпирания кардинал.

Робин узнава за заговор за въстание срещу правителството, което ги експлоатира и потиска, и заедно с Джон (Джейми Фокс) решават да се съюзят, за да спрат войната, като ограбят банката на Англия. След упорити тренировки в старото си имение, Робин много подобрява уменията си със стрелба с лък и водене на битки, и започва да ограбва богатствата, които Шерифа е взел насила от гражданите, като получава името „Худ“, прикривайки дейностите си с маскарада на фриволен женкар, подкрепящ режима на Шерифа.

Постепенно Робин оглавява дръзкия бунт срещу корумпираната английска корона, последван от нажежен приключенски екшън, преплетен със смели подвизи, невероятни бойни сцени и безкрайна романтика.


Robin Hood (2018) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани