Реквием за една мечта | Requiem for a Dream (2000)

реквием за една мечта


Реквием за една мечта (Requiem for a Dream) е американски филм от 2000 г., режисиран от Дарън Аронофски по книгата на Хюбърт Селби младши. Премиерата на филма е на 27 октомври 2000 г.

Наркотици. Те изсмукват съзнанието, тялото и душата. Веднъж пристрастени, няма спиране. Четири живота. Четирима зависими. Четири провала. Въпреки че се стремят към величие, те са победени от своята пристрастеност. Наблюдавайки как животът на жертвите излиза извън контрол, ние ставаме свидетели на най-мръсните и най-грозните части на подземния свят, който обитават пристрастените. Шокиращ и осветляващ филм, очакващ да бъде видян, както от зависимите, така и от обикновените зрители.

Филмът разказва историята на вдовицата Сара (Елън Бърстин), която мечтае да бъде показана по националната телевизия, участвайки в шоу игра. Тъй като е напълняла с годините и иска да отслабне, тя търси помощ от лекар, който ѝ предписва амфетамини, към които тя бавно се пристрастява.

Синът ѝ Хари (Джаред Лето) е дилър на хероин в Ню Йорк, като по този начин се опитва да печели пари, за да може да живее с приятелката си Мериън (Дженифър Конъли). След благоприятното и радостно лято обаче, настъпват студените сезони, след които пролетта за тях вече никога няма да дойде.Още в Zamunda
случайно избрани