Пълно бойно снаряжение | Full Metal Jacket (1987)

пълно бойно снаряжение


Пълно бойно снаряжение (Full Metal Jacket) е американски военен филм от 1987 г., режисиран от Стенли Кубрик по сценарий на Густав Хауърд и Майкъл Хер. Филмът има множество награди и номинации. Премиерата на филма е на 10 юли 1987 г.

Филмът разказва за животът на няколко млади мъже, които преминават основно обучение за морски пехотинци и са изпратени във Виетнам. Главният герой е Дж. Т. „Джоукър“ Дейвис (Матю Модин), заедно с останалите новобранци, трябва да постоянно да се съобразяват с взискателния си тренировъчен инструктор, артилерийски сержант Хартман (Роналд Лий Ърми).

Един от новите попълнения, Леонард Лорънс (Винсънт Д’Онофрио), изживява труден период, особено след като инструктора Хартман наказва целия отряд всеки път, когато той (Лорънс) се издъни, което е доста често. Всичко това води до трагедия. Дейвис преминава през всичко това и скоро се осъзнава във Виетнам, работейки като боен журналист, където вижда ужасът на войната от първа ръка, по време на офанзивата Тет.Още в Zamunda
случайно избрани