Пришълците | Aliens (1986)

пришълците


Пришълците (Aliens) е американски фантастичен филм от 1986 г. с режисьор и сценарист Джеймс Камерън. Филмът е продължение на „Пришълецът“ на Ридли Скот от 1979 г. Премиерата на филма е на 18 юли 1986 г.

Петдесет и седем години, след като Елън Рипли (Сигорни Уийвър) оцеля от страховитото си изпитание, нейната спасителна совалка се носи из галактиката, докато тя е в криогенен сън. Совалката ѝ е открита случайно, a когато Рипли е извадена от криогенното си състояние и отведена на Земята, тя разбира, че е изминал над половин век, през който дори нейната дъщеря е остаряла и е вече покойник. Освен това работодателите на Рипли я обвиняват за това, че корабът им е унищожен.

На Земята никой не вярва на историята ѝ за „извънземните“ от планетата LV-426. Компанията ѝ изисква от колонията на въпросната планета да разследва, но изведнъж комуникацията с колонията е изгубена. Тогава компанията записва Рипли към екип от твърди, солидни пехотинци, на които да помага в спасителна мисия до частично оформената като Земята планета, за да разберат дали там има някакви извънземни или оцелели.

По време на мисията, Рипли ще трябва да се изправи пред най-лошия си кошмар, но след като това се случва, тя разбира, че най-лошото тепърва предстои.Още в Zamunda
случайно избрани