Принцесата на покера | Molly’s Game (2017)

принцесата на покера


Принцесата на покера (Molly’s Game) е американска криминална драма от 2017 г., режисирана от Арън Соркин по сценарий на Арън Соркин. Премиерата на филма в България е на 23 февруари 2017 г.

Моли Блум (Джесика Частийн), красива млада ски-състезателка от олимпийска класа, тренирана от баща си Лари Блум (Кевин Костнър), в един момент започва да ръководи най-първокласните и недостъпни покер игри за десетилетие. Нейните играчи включват холивудски величия, спортни звезди, бизнес титани и (по нейно невнимание) руската мафия.

Една нощ обаче тя е арестувана от 17 агенти на ФБР, въоръжени с автоматични оръжия. Държавата конфискува всички пари от банковата сметка на Моли и ѝ повдига обвинения за нарушения на закона за хазарта. Единствен неин съюзник в делото е съдебният защитник Чарли Джафи (Идрис Елба), който осъзнава, че има много повече неща около Моли, отколкото таблоидите ни карат да вярваме.

Филмът е базиран на мемоарите на Моли Блум „Играта на Моли: От елита на Холивуд до клубът на милиардерите от Уолстрийт – моето приключение с високи залози в подземния свят на покера“ и проследява историята на Моли Блум, която става мишена на разследване на ФБР за подземната покер империя, която тя ръководи и в която участват известни личности, спортисти, бизнесмени и руски мафиоти.


Molly's Game (2017) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани