Перачка на кинти | The Laundromat (2019)

перачка за кинти


Перачка за кинти (The Laundromat) е американски биографичен комедийна драма от 2019 г., режисирана от Стивън Содърбърг по сценарий на Скот З. Бърнс. Премиерата на филма в САЩ е на 27 септември 2019 г.

Когато спокойната ѝ ваканция поема в неочаквана посока, Елън Мартин (Мерил Стрийп) започва да разследва фалшива застрахователна полица, при което открива съмнителни неща, водещи към адвокатска фирма в Панама Сити, „помагаща“ на най-богатите хора в света да умножат богатството си.

Основателите и партньори на организацията, Юрген Мосак (Гари Олдман) и Рамон Фонсека (Антонио Бандерас) са експерти в съблазнителните начини за просперитет на богатите чрез офшорни сметки и компании, съществуващи само на хартия. Те ще покажат, че затрудненото положение на Елън загатва за укриване на данъци, подкупи и други противозаконни абсурди, в които супер богаташите са забъркани, за да подкрепят световната корумпирана финансова система.

Движейки се в калейдоскоп на отклонения през Китай, Мексико, Африка (през Лос Анджелис) и Карибите, достигайки до публикациите на панамските вестници от 2016 г., където журналисти са публикували секретни, кодирани документи за профила на шефовете Мосак и Фонсека, „Перачка за кинти“ включва в актьорския си състав звезди, като Джефри Райт, Мелиса Рауч, Робърт Патрик, Уил Форте, Джеймс Кромуел, Шарън Стоун, Антонио Бандерас, Гари Олдман, Мерил Стрийп и Дейвид Шуимър.Още в Zamunda
случайно избрани