Паразит | Parasite (2019)

паразит


Паразит (Parasite / ориг. заглавие: Gisaengchung) е южно-корейска черна комедия от 2019 г., режисирана от Понг Джун Хо по сценарий на Понг Джун Хо. Премиерата на филма в Южна Корея е на 30 май 2019 г.

Майката и бащата на Ким – Чунг-сук и Ки-таек, и техните деца Ки-у и Ки-джун, са бедно семейство, живеещо в занемарен и претъпкан полу-подземен апартамент, намиращ се в района на ниската работническа класа в Сеул. Без дори да подозират, те дори буквално миришат на бедност. Често се налага семейството да прибягва до дребни измами и дори да имат работа, те гледат да положат минимални усилия.

Ки-у мечтае да се измъкне от бедността, като отиде да учи в университет. Въпреки че няма университетска диплома все още, той е избран да продължи да преподава частните уроци на Парк Да-хуе от своя приятел и студент Мин, който трябва да замине да следва. Семейство Парк са богато семейство, което от четири години живее в модерната си къща, създадена от известния архитект Намсунг.

Постепенно и останалите членове на бедното семейство успяват с измами да влязат, както в дома, така и под кожата на богаташите. Следва поредица от неочаквани действия и непредвидими ситуации, водещи единствено към въпроса, докъде са способни да стигнат семейство Ким в измамата си и в стремежа си да се превърнат в собствена версия на семейство Парк.


Gisaengchung (2019) on IMDbОще в Zamunda
случайно избрани